Poradnik o zdrowym żywieniu
JAK NIE NABIAŁ, TO CO?
Masz alergię na białka mleka krowiego?
Nietolerancję laktozy?
A może z innych powodów chcesz zrezygnować z produktów mlecznych?
Mleko krowie i jego przetwory są bardzo częstym powodem nietolerancji pokarmowej i niektórych chorób. Dlatego też często zaleca się wyeliminowanie z diety tych produktów. Ale jak to zrobić, by jednocześnie nie narazić się na niedobór ważnych dla naszego organizmu składników?
Przygotowałam dla Was szczegółowy materiał, który pomoże Wam łatwo przejść przez ten proces.
Z mojego poradnika dowiesz się
jak wzbogacić swoją dietę w potrzebne składniki przy wykluczeniu białka mleka krowiego
jak zastąpić białko mleka krowiego w kwestii smaku i konsystencji
jak czytać etykiety, by nie kupować produktów z białkiem mleka krowiego
Wypełnij formularz,
by otrzymać bezpłatnie poradnik.
Poznaj mnie
Agnieszka Tarkowska
Jestem dietetykiem klinicznym. Ukończyłam wydział Nauki o zdrowiu w Wyższej Szkole Biznesu i Nauk o Zdrowiu. Szczególnie interesowałam się laktoowowegetariańskim żywieniem dzieci w wieku 1-3 lat oraz wpływem odżywiania na komfort życia kobiet w okresie menopauzy. Tym zagadnieniom poświęciłam moje prace dyplomowe.
Prywatnie od 17 lat nie jem mięsa, co spowodowało zgłębianie kuchni bezmięsnej. Od 2 lat moja córka ma nietolerancję jaj i białka mleka krowiego, co z kolei spowodowało zdobywanie wiedzy o nadwrażliwościach pokarmowych i dietach eliminacyjnych oraz zalecanej suplementacji (w razie potrzeby).
Do mojego gabinetu trafiają przede wszystkim osoby chore i moim celem jest pomóc im wyzdrowieć poprzez zmianę diety.
Specjalizuję się w chorobach dietozależnych, czyli takich, gdzie odżywianie jest głównym czynnikiem prowadzącym zarówno do powstania choroby, jak i do wyzdrowienia.